Abswoude Autopromenade

Noordwijk 
Honda

Honda CR-V eerste plaats in klanttevredenheidsonderzoek

12-07-2013

Eigenaren van de Honda CR-V zijn de meest tevreden SUV-rijders, zo blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek van J.D. Power dat in Duitsland is uitgevoerd onder bijna achttienduizend automobilisten. In de klasse 'compacte SUV' scoorde de Honda CR-V het hoogst.

Naast de Honda CR-V, die dit najaar ook in een 1.6 liter i-DTEC versie verschijnt, behaalde ook de Honda Jazz goede resultaten: in de klasse 'compacte MPV' eindigde de Jazz op de tweede plaats. Uit het onderzoek bleek ook dat Honda-rijders vooral de lage gebruikskosten en goede service op waarde schatten.

Honda CR-V eerste plaats in klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek

J.D. Power, een internationaal marktonderzoeksbureau, heeft van januari tot maart dit jaar een online klanttevredenheidsonderzoek (Vehicle Ownership Satisfaction Study) uitgevoerd onder bijna 18.000 Duitse automobilisten die hun voertuig tussen januari 2010 en december 2011 hebben aangeschaft. Vier maatstaven bepaalden de algehele tevredenheid van de autobezitters: aantrekkelijkheid van het voertuig (27%), waaronder ook prestaties, ontwerp, comfort en extra's; kosten (25%), waaronder ook brandstofverbruik, verzekering en kosten van onderhoud en reparatie; kwaliteit en betrouwbaarheid van het voertuig (24%); en kwaliteit van service (23%).

Lage gebruikskosten en goede service

Honda scoort hoog, een uitstekende tweede plaats, op het gebied van lage gebruikskosten, dat voor automobilisten een belangrijk criterium is in de tevredenheid over hun auto. Bij kwaliteit van service kwam Honda op de vierde plaats. Bij de punten aantrekkelijkheid van het voertuig en kwaliteit en betrouwbaarheid scoorde Honda eveneens bovengemiddeld. In de algemene ranglijst van automerken eindigde Honda op de zesde plaats.

Honda CR-V

De eerste Honda CR-V werd op de Tokyo Motor Show van 1995 ge´ntroduceerd. De verkoop in Europa begon in 1997 en de CR-V werd met zijn praktische afmetingen en uitstekende functionaliteit al snel een bestseller in het SUV-segment. In november vorig jaar werd de vierde generatie van deze populaire SUV ge´ntroduceerd en in dit najaar komt de CR-V beschikbaar in een versie met de 1.6 liter i-DTEC dieselmotor uit de Earth Dreams Technology-lijn van Honda.