Abswoude Autopromenade

Noordwijk 
Honda

De nieuwe Honda Civic Tourer met uniek adaptief dempingsysteem

25-07-2013

Honda heeft een uniek adaptief dempingsysteem ontwikkeld, dat geïntroduceerd wordt op de nieuwe Civic Tourer. Het is het eerste adaptieve dempingsysteem ter wereld dat achterin de auto geplaatst wordt.

Het adaptief dempingsysteem (ADS) op de achteras is ontwikkeld om stabiliteit en comfort te verbeteren bij de verschillende belading- en rijcondities waar de Civic Tourer naar verwachting aan wordt blootgesteld. De berijder kan daarbij kiezen tussen drie voorkeur instellingen: Dynamic, Normal en Comfort. De Civic Tourer wordt begin 2014 in Europa geïntroduceerd.

De nieuwe Honda Civic Tourer met uniek adaptief dempingsysteem

Ontworpen en ontwikkeld in Europa

De nieuwe Civic Tourer is ontworpen en ontwikkeld in Europa, waardoor het Europese R&D team van Honda de creatieve en technische aspecten van het ontwerp goed kon aansturen. Het eerste concept van de nieuwe Civic Tourer biedt een toonaangevend gebruiksgemak, geavanceerde techniek en een onderscheidende styling. Het team heeft geput uit de ervaring met eisen die Europese klanten stellen aan een voertuig. De Civic Tourer is getest in een aantal van de meest intensieve en afwisselende rijcondities in Europa.

Première tijdens de Frankfurt Motor Show

De Civic Tourer wordt gebouwd in Honda’s productiefaciliteit in de UK en beleefd zijn première tijdens de Frankfurt Motor Show in september 2013.

De nieuwe Honda Civic Tourer met uniek adaptief dempingsysteem
Honda Civic Tourer Concept op de Autosalon van Genève 2013