Abswoude Autopromenade

Noordwijk 
Honda

Nieuwe Honda CR-V diesel verrassend scherp geprijsd

25-09-2013

Honda heeft de prijs van de nieuwe CR-V met 1.6i-DTEC dieselmotor bekend gemaakt. De prijs is, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, niet hoger maar lager dan de vergelijkbare benzine versie, in dit geval de 2.0i-VTEC Comfort uitvoering.

Nieuwe Honda CR-V diesel

Nieuwe Honda CR-V diesel

Met de uiterst scherpe prijsstelling maakt Honda de 1.6i-DTEC niet alleen extra aantrekkelijk voor de zakelijke rijder, maar ook voor de particuliere rijder. De motorrijtuigenbelasting voor een dieselmotor mag dan wat hoger zijn, deze wordt meer dan goedgemaakt door de veel lagere brandstofkosten. Al bij een relatief lage kilometrage wordt het financieel voordeel van het rijden met een CR-V diesel merkbaar. Dit geldt voor zowel de zakelijke rijder als voor degene die de auto alleen privé gebruikt.

Bijkomende voordelen

Naast operationele voordelen van het rijden met de nieuwe CR-V 1.6i-DTEC, biedt deze CR-V ook een aantal belangrijke gebruiksvoordelen:

  • Een 1.6i-DTEC dieselmotor met 120pk en een uitstekend koppel, dus trekkracht, van 300Nm
  • Een trekgewicht van liefst 1.700kg
  • Zeer laag brandstof verbruik van slechts 4.5ltr/100km (1 op 22,2)
  • Een lage CO2 uitstoot van 119gr/km

Trekauto van het jaar

Alle CR-V’s zijn standaard uitgerust met het aanhanger anti-schaar systeem (TSA – Trailer Stability Assist). Door dit unieke veiligheidssysteem en het oge trekgewicht is de CR-V een ideale auto om caravans en aanhangers te trekken. Niet voor niets werd de CR-V onlangs door de ANWB Kampeer en Caravankampioen uitgeroepen als beste in zijn klasse bij de verkiezing tot ‘Trekauto van het Jaar’ De Consumentenbond riep Honda al eerder uit tot ‘Betrouwbaarste automerk’.

Sinds de introductie van de eerste Honda CR-V in 1995 zijn er wereldwijd ruim 5 miljoen exemplaren van verkocht.

De vanaf prijs van de CR-V 1.6-DTEC is 32.490 euro. Hij staat vanaf oktober in onze showroom.

Download de prijslijst.