Abswoude Autopromenade

Noordwijk 
Honda

Honda presenteert nieuw productiemodel Urban-SUV en S660 Concept op de Tokyo Motor Show 2013

21-11-2013

Honda onthulde vandaag, op de eerste dag van de Tokyo Motor Show, een nieuw productiemodel Urban-SUV. Ook toonde Honda het S660 sportmodel met middenmotor, dat Honda's sportieve karakter en activiteiten versterkt.

De nieuwe Urban-SUV zal in 2015 in Europa beschikbaar komen. De naam van het Europese model wordt voor de lancering bekend gemaakt.

Het exterieurontwerp van het nieuwe model blijft dicht bij dat van een SUV, maar met een coupťachtige stylingt. De scherpe lijnen geven het exterieurontwerp een inspirerend en aansprekend karakter. Het interieur is ontworpen om een ruimte van hoge kwaliteit te creŽren voor bestuurder en passagier voor, en comfort en gebruiksvriendelijkheid voor de inzittenden achter.

In Japan brengt Honda zowel een hybride als een benzinemodel op de markt. Het hybride model wordt uitgerust met een Sport Hybrid i-DCD* die een 1.5 litermotor met directe inspuiting combineert met een hoge outputmotor. Het benzinemodel krijgt een 1.5 litermotor met directe inspuiting. Voorzien van een nieuwe generatie aandrijftechnologieŽn, hebben beide modellen een dynamisch rijkarakter gecombineerd met een uitstekende zuinigheid.

Het Japanse model wordt op 20 december 2013 geÔntroduceerd.

De S660 Concept

Bij de S660 Concept, ook vandaag onthuld, streeft Honda naar de snelle en energieke rijprestaties, uitmuntende stabiliteit en dynamische ontwerp die alleen mogelijk zijn bij een middenmotor-indeling.

Honda presenteert nieuw productiemodel Urban-SUV en S660 Concept op de Tokyo Motor Show 2013
S660 Concept

Takanobu Ito, CEO en President van Honda Motor Co., zei tijdens de persconferentie: 'Dit model belichaamt de vrije denkwijze van jonge Honda-ingenieurs, die een coole auto willen maken die uniek is voor Honda. Onze ingenieurs wijden al hun passie en technologie aan de ontwikkeling van dit model.'

Ontworpen voor de Japanse markt van compacte stadsauto's, wordt gewerkt naar massaproductie van dit model in 2015.

* i-DCD staat voor Intelligent Dual Clutch Drive