Abswoude Autopromenade

Noordwijk 
Honda

Honda & milieu

Milieubewust rijden met Honda

Milieubewust rijden met Honda

Sinds de jaren zestig ontwikkelt Honda technieken om milieubewust rijden te bevorderen. De Honda Civic Hybrid is daar met zijn efficiënt brandstofverbruik, een perfect voorbeeld van. Ook ontwikkelde Honda technieken die de CO2-uitstoot van motoren verminderen.

De hybrideaandrijving is tegenwoordig de meest efficiënte aandrijftechnologie om CO2-uitstoot te verminderen. Hybrideauto's zijn uitlaatgasarm, zonder dat veranderingen in brandstofinfrastructuur en autotechnologie nodig waren.

Hybride modellen

Een hybride is nu voor iedereen bereikbaar. Met de komst van Jazz Hybrid in april viert de hybridetechnologie haar intrede in het compacte segment.

Honda Civic Hybrid Honda Jazz Hybrid Honda CR-Z Honda Insight
Hybride Honda modellen

Hoe werkt Hybride?

Hybride motor

Het IMA-aandrijfsysteem (Integrated Motor Assist) is de drijvende kracht achter de benzine-hybridetechnologie van Honda. Door het perfecte samenspel van de zuinige VTEC®-benzinemotor met een elektromotor wordt motorenergie teruggewonnen, opgeslagen en weer vrijgegeven als dat nodig is.

  • Tijdens het afremmen en bergafwaarts rijden worden de cilinders van de benzinemotor uitgeschakeld. De elektromotor werkt als generator en laadt met de teruggewonnen energie de accu op.
  • Tijdens acceleratie en het rijden met hoge snelheden maakt de elektromotor gebruik van de teruggewonnen energie voor extra vermogen.
  • Bij lage snelheden rijdt een Honda hybride zelfs zonder een druppel brandstof te verbruiken. Dan is namelijk alleen de elektromotor aan het werk.
  • Bij het wachten voor een verkeerslicht schakelt de benzinemotor zich automatisch uit. Pas bij het indrukken van het gaspedaal gaat de benzinemotor weer aan het werk.

Met het IMA-aandrijfsysteem van Honda kunt u elke dag de wereld in beweging brengen.

Interessante links

Honda Clean move Honda Clean Move Milieu en innovatie Milieu en innovatie Honda Eco Honda Eco Honda Green Honda Green